Време е да украсяваме!

best-christmas-decorating-ideas-for-the-office-1Стана ли време? Май, че да. Сега му е моментът да се замислим за коледна украса и ако още не сме я окичили у дома или на робата, да го направим, че празниците ще свършат, докато се наканим.

Вкъщи традиционно си вадим една и съща украса всяка година, но този път се чудя дали да не разнообразя малко. Слагам ви снимка на тази книжна елха, защото много ми харесва идеята за нея, въпреки да знам, че аз самата едва ли бих наредила такава.

Вкъщи си имаме изкуствена, която украсявам всяка Коледа по различен начин. Миналата беше в сребристо и лилаво, преди това изцяло шарена. Правела съм я и в традиционните зелен и червен цвят. Общо взето зависи в какво настроение ще съм, когато се захвана с украсата на елхата. Решенията ми винаги са импулсивни и спонтанни. При мен така се получава по-добре, отколкото да мисля, размишлявам и да си блъскам главата. Останалата украса у дома също така я декорирам. Взимам една играчка/гирлянд/лампички и на момента решавам кое къде да поставя и дали ще седи добре.

Между другото голям фен съм на ръчно правената украса, но все не мога да се наканя да пробвам да сътворя такава. Мисля си, че няма да ми се получи, защото не съм толкова сръчна в ръцете, колкото ми се иска. А реално погледнато знам, че в интернет има много и интересни предложения за декорация, като някои от тях са сравнително лесни за изработка.

Видях например една готина идея за декорация на масата. Взимате няколко чаши със столчета като тези за вино. Обръщате ги на обратно и в гърлото поставяте някаква декорация – част от гирлянд, клонче, играчка и т.н. На основата на чашата, която в случая се пада отгоре, поставяте малка кръгла свещичка от тези най-обикновените, които са с размер горе-долу на капачка за бутилка. Ако е ароматизирана свещ, още по-добре.

Това е само една от идеите, които случайно видях в интернет. Сигурна съм, че ако се разровите, ще откриете още добри и лесноосъществими идеи, чрез които да подсилите коледния дух у дома. Току виж и аз се престраша най-накрая да опитам нещо хендмейд 😉

Google+ Comments