Перфектната снимка за CV

Спрямо наложените мерки в момента и техните резултати, броят на безработните и търсещите работа значително се увеличи. Тъй като самото търсене е голямо и особено в конкретни сфери, се предполага, че и подборът ще е голям. Затова за да направите отлично първо впечатление, трябва да подготвите перфектно CV и да изберете точната снимка.

Няма да ви давам съвети както точно да напишете работния си опит, да опишете качествата си и всички умения. Смятам, че по темата доста се е писало. Но това, на което не се обръща много внимание от страна на кандидатите, а трябва, е наличието на хубава снимка. Знам, че в ерата на бързите и лесни фотоси ще ви се стори странно, но пък е факт.

На всички ни е ясно, че паспортните снимки вече почти нямат приложение. Затова, ако ще посещавате някое фотостудио само за една снимка, моят съвет е да не си губите времето. Застанали сериозно, седнали и на скучен сив фон – това определено не е визията, която ще каже на работодателя „вземи ме“. По-скоро ще носи дъх на старо и изостанало.

Не залагайте и на снимка, която сте направили сами с телефона си. Селфито, добавено към автобиография, изглежда несериозно. Понякога дори е и смешно. Изрязан образ от обща снимка също се разпознава и не е вариант. Все пак телефоните могат да направят качествена снимка, но за тази цел трябва някой, който да ви снима на подходяща светлина. Изберете неутрален фон и бъдете естествени, дори с лека усмивка.

Ако пък не може да се справите със задачата да направите подходяща снимка, то тогава отидете във фотостудио. Но не искайте стандартна снимка, а неформална. Заложете на семпла риза или блуза, подредете косата и нежно се усмихнете. Позирайте леко на една страна и с приятна усмивка. Ето това искат да виждат работодателите – спретнати, ведри и лъчезарни работници, които са едновременно стабилни и забавни.

Google+ Comments