Влияе ли зодията на успеха?

Труден въпрос, настина, но ще се опитам да отговоря на него. Между другото именно фактът, че в момента сме в периода на Водолея ме накара да се замисля по темата. Познавам няколко души, които са родени под този знак и осланяйки се на техния професионален успех, реших да приложа собствените си изводи и впечатления.

money-managing-by-horoscope-signsВодолеите много ги бива да изкарват пари, но доста се замислят кога и за какво харчат. Винаги искат да имат някаква заделена сума за черни дни, както се казва. Биха харчили с широки пръсти, но само ако са сигурни, че заделеният резерв е на сигурно място. Нищо лошо няма в подобно поведение, но мисля, че то понякога им вреди. Единият ми познат например изкарва достатъчно пари, за да си угажда, но все още ползва стария си лаптоп, който е на 7-8 години, както и стария си телефон, който дори не е “умен”. И не че нещо, но и 2-те имат нужда от подмяна.

Близнаците са друга зодия, която ми е много любопитна. Те определено са по-добри в харченето на пари, отколкото в изкарването им. Креативни личности са, интересни, комуникативни, но… понякога са доста разпилени, неорганизирани и постоянно трябва да ги подтикваш да си довършват задачите. Освен това много им личи, когато са недоволни или просто не са на кеф, което не е приятно за околните. Същевременно може да се пръскат от идеи, които да се окажат наистина полезни.

Везните, от своя страна, са прекалено колебливи дори когато е нужно да действат категорично и незабавно. Подобно двоумение няма как да е основа за успех в бъдеще… Скорпионите, от друга страна, са доста пробивни, но внимавайте какво казвате и правите пред тях, защото са и доста злопаметни. Притежават слонска памет и може да ви ужилят в най-неочаквания момент.

Понеже не съм астролог не мога да парадирам, че думите ми са безпогрешни. По-скоро изразявам лични впечатления. В крайна сметка не мисля, че зодията е до такава степен определяща за когото и да е. Тя е по-скоро помощник към себепознаването и оттам към себеусъвършенстването ни.

Google+ Comments