Внимание, намаления!

Към края на август обикновено много магазини започват да си “чистят” летните колекции, като намалят значително цените на дрехите си. Истината е, че по този начин просто си освобождават пространство за новите есенни зареждания.

sale-alertЗнам, че намаленията са много изкушаващи, но преди да попаднете в техния капан, замислете се какво купувате. Имате ли реално нужда от това, от тази дреха, от тези обувки и т.н.? В крайна сметка скоро ще захладнее и ще имате нужда от съвсем различни неща в гардероба си. Наближава освен всичко и първият учебен ден. Тогава децата имат нужда от нови (но нелетни дрехи), от учебници, тетрадки и какво ли още не покрай училището.

Намаленията могат да се окажат коварно нещо. Да, те са изгодни, ако сте сигурни, че имате тези излишни пари в момента. Само внимавайте какво купувате. Знам, че евтиното привлича, но огледайте първо гардероба си. Със сигурност имате неща, които никога не сте носили. Помните ли кога се сдобихте с тях? Почти сигурно или някой ви ги е подарил, или сте ги взели, повлияни от внезапния импулс на ниската цена. Хора сме, нормално е да правим импулсивни решение от време на време, но моят съвет е първо да мислите преди да действате.

Google+ Comments