Що е то фаблет?

Не се шегувам, наистина съществува подобно нещо, наименувано “фаблет”. Възможно е дори да притежавате такъв без да го осъзнавате. На практика самата дума “фаблет” е неологизъм, образуван от комбинацията на телефон и таблет, като респективно комбинира техните функции. По правило фаблетите са с големина на екрана от 5 до 6,9 инча т.е. 130-180 милиметра. Ако вашият смартфон попада в тази категория, поздравление, вие вероятно сте горд собственик на фаблет. Знаехте ли го?

phabletНе се учудвайте, тези апарати навлязоха на пазара ни някъде през 2011 г., когато от Самсунг пуснаха за първи път своя Samsung Galaxy Note. Постепенно всички производители се ориентираха към новата технология и понастоящем мисля, че няма марка, която да не предлага на своите клиенти вариант на собствен фаблет.

По-големите дисплеи на фаблетите обаче могат да се окажат както предимство, така и недостатък. Съвсем очаквано цените на тези устройства са по-високи, защото характеристиките им са по-добри. Самите машинки обаче са по-неудобни за съхраняване заради нетипично големия си размер за телефон. Но те пък затова не са обикновени телефони, нали…? Буквално могат да ви разпорят джобовете, но ще ви позволят също така да браузвате по-свободно и по-бързо из Интернет и социалните мрежи. Имайте предвид обаче, че фаблетите е най-удобно да се носят в чанти, защото там има предостатъчно място, където да ги поберете без да ви пречат или да ви причиняват дискомфорт. И накрая нека си го признаем честно. Не е удобно да работиш с телефон така, че да ти се налага за избирането на обикновен телефонен номер да използваш и двете си ръце. Големият екран има своите недостатъци – той е по-неудобен за боравене, но пък за разглеждане на снимки и видеа е къде-къде по-подходящ в сравнение с по-малките. Най-важното е да притеглите плюсовите и минусите, за да изберете най-подходящия за вас телефон (ако все още мога да ги наричам така).

Google+ Comments