Васил Лазаров и зехтинът, който ме излекува

Многократно бях чувала и чела за множеството полезни и лечебни свойства на зехтина. Но тъй като този продукт е доста често „фалшифициран“, реални резултати върху себе си не бях забелязала. Благодарение на фирмата на Васил Лазаров Вивекта, вече съм сигурна, че продуктите, които купувам са с гарантирано качество.

Поради доста напрегнато ежедневие, хранене на крак и то купена и не особено полезна храна, получих гастрит. Лекарите ми препоръчаха стриктна диета и режим на живот, който беше в пълен контраст с навиците ми до този момент. И тъй като гастритът е заболяване на стомаха – основен вътрешен орган, оздравителният процес следваше да бъде продължителен. Започнах стриктно да изпълнявам лекарските препоръки, които включваха диета и определени медикаменти. Но в един момент хапчетата свършиха, а оплакванията ми не спираха. Продължавах да получавам тези парализиращи болки в слънчевия сплит и това пречеше на ежедневните ми задължения.

С течение на времето започнах да изпробвам всяка една отвара, каша и природен бъркоч, за който бабите се сещаха, че помага при подобни проблеми. Няма да ви разказвам в подробности за вкуса на тези народни рецепти за здраве, но не беше приятен. Облекчение започвах да чувствам и болезнените спазми се появяваха все по-рядко. Но като всяко едно лекарство и с прекалената употреба на билки трябва да се внимава. Ето защо продължавах да разпитвам достолепните жени и мъже с посивели коси за начини, по които ще забравя напълно за болката. И така от дума на дума, леля ми, която живее в Испания от много години, ми разказа, че там много рядко страдат от подобен тип възпаления, защото консумират много зехтин.

Започнах да проучвам въпроса. И наистина се оказа, че употребата на зехтин всъщност е много полезна и то не само за гастрит. Благодарение на консумацията на маслото от маслини, се намалявали нивата на холестерола в човешкото тяло, както и вероятността от появата на ракови заболявания на простата, гърдата и червата.  Също така този продукт бил особено полезен за функцията на жлъчката и черния дроб, като отстранява токсините, а съдържащите се в него витамини Е, А, Д и К предотвратяват загубата на калций.

Останах очарована от многото полезни свойства на този продукт и реших да пробвам. И тъй като бях наплашена от качеството на зехтина по родните магазинни мрежи, помолих леля ми да ми изпрати от Испания. Ефекта беше изключително добър, а след известно време разбрах, че същата марка зехтин се внася на българския пазар от фирмата на Васил Лазаров Вивекта БГ ЕООД. Едно голямо благодаря от мен, защото качеството на продуктите е здраве!

Google+ Comments