Видатокс – лекът за рак, представен у нас

Грубо и непочтено вече ми се струва да се говори за лекарства за рак, които са с непотвърдени свойства. Представяте ли си какво е да си болен от това и да се хващаш за сламките от надежда, които неинформирани журналисти ти пускат, а след това да потъваш в разочарование при и без това недоброто ти физическо и психическо състояние? А новини, че е открит лек за рака излизат буквално всеки ден. Едно огромно разочарование в тази насока бе лекарството „Антималигноцит“ на българкия лекар Продан Христов, от което оказа се, няма чудодейно излекували се, но медийната вълна дълго не стихваше и раздаваше скъпи надежди.

Та темата наистина е чувствителна и заради това не бих си позволила да пиша за нея, ако не ставаше дума за нещо, което звучи доста по-сериозно, и от което вече има реално излекували се.

Д-р Фабио Линарес от Лабиофам

А именно – кубинската отрова от син скорпион, която миналият месец бе представена на пресконференция у нас. Лекарството се нарича Видатокс и е на кубинската компания Лабиофам. По време на презентацията, проведена в кубинското посолство в участието на посланика на Куба Н.Пр.Тересита Капоте стана ясно, че вече има излекували се с него българи и че България е първата страна в Европейския съюз, в която лекарството ще бъде налично. В същото време медиците не даваха празни мечтателски обещания, а на научен език обясняваха в кои случаи то може да е в помощ.  На презентацията присъстваха още председателят на фондация Неогенезис – Елена Банова, бизнесменът Светльо Кантарджиев, български медици и представители на медицински общности.

Лекарството се е доказало като унищожител на ракови клетки, освен това действало противовъзпалително и обезболяващо, което го правило удачно дори за пациенти в последен стадий.

Не бих повярвала в успеваемостта на това лекарство, ако вече нямаше българи, които да са потвърдили, че е било ефективно в техния случай. Радвам се, че сме първата държава в Евросъюза, която ще пусне лекарството по аптеките си и ще даде значително по-големи шансове и реалистични надежди за болните от най-коварната болест.

Google+ Comments