Скъпи скъпоценности

Светът е пълен със скъпоценности – от най-чистата любов до най-красивите бижута под формата на скъпоценни камъни. Именно второто ще бъде обект на днешната тема в блога, защото скъпоценните камъни са изпълнен със загадъчност, красота и невероятен блясък. Според мен си заслужава да ги познавате, поне от обща култура, и затова ви изготвих списък с тях. Надявам се да ви е интересно, да осъзнаете колко красив е светът ни и дано да имате възможността да се докоснете до тях лично.

Диамантът Кохинор
Този исторически диамант е известен още от времето на Могулската империя в Индия. Името му се превежда като “Планината на светлината”. Впечатлява със своята безупречна красота и огромна историческа стойност.

Синият диамант Хоуп
Този рядък и изключително красив диамант е известен със своята наситено син цвят. Хоуп е сред най-големите сини диаманти, които са открити и носи със себе си загадъчна история, свързана с проклятие, щастие и интриги.

Смарагдът Емерал
Този изключително рядък смарагд е един от най-големите и красиви в света. Открит е в Колумбия. Отличава се с изключителна зелена цветова наситеност и е сред най-ценените скъпоценни камъни в света със своите 57 хиляди карата и тегло от 11,5 кг.

Рубинът Могок
Този рубин е смятан за един от най-ценните. Притежава наситено червен цвят и произхожда от Мианмар (Бирма). Рубинът се приема за символ на страстта и силата и е известен със своята изключителна твърдост и блясък.

Танзанит
Този рядък и изключителен камък произлиза от Танзания и се отличава с наситен синьо-виолетов цвят. Той е сравнително новооткрит скъпоценен камък, тъй като е известен от 1967 г. от областта Мерерани. Променящият се от синьо до виолетов цвят го прави един от най-привлекателните и впечатляващи в света на скъпоценните камъни.

Сапфирът Звездата на Адам
Този изключително рядък сапфир се характеризира с небесно синя цветова наситеност и уникалност. Той притежава забележителна звездна форма върху повърхността си, която се образува от рутилови иглички.

Google+ Comments