Световни брандинг тенденции за 2014

brandtrendsЛично отношение
С напредъка на социалните медии фирмите имат възможност да се обърнат към точната таргет група с послание, което ще я накара да се чувства специална, защото е създадено само за нея. Това се пренася и в брандинга. Идентичността на марката става все по-персонализирана като приема за лого образът на лице или предмет, с които да подкани потребителя, който би могъл да намерил себе си в тях. По този начин компаниите се адресират към потребителите си лично.

Нека да е просто и автентично
Тенденцията логата да са възможно най-опростени властва през цялата 2014 г. Лека заигравка с шрифтове по поръчка и това е. Логата са максимално изчистени и създават усещане за автентичност. Не са натрапчиво украсени, а „реални“. Тази тенденция е съобразена с потребителите и с желанието в брандът да се инкорпорира тяхното право на глас, защото потребителят вече твърде много се интересува от мнения преди да купи даден продукт или услуга.

Подчертано дигитални
Все повече компании анализират социалните платформи, за да се съсредоточат върху онази, с която целевата им аудитория се ангажира редовно. Проучване на HubSpot показва, че за да се стигне до повече последователи на даден бранд в социалните мрежи, по-голям успех има качествено съдържание, което ги учи на нещо.

Енгейджмънт
Досега успехът на един бранд се измерваше с това какво внимание е получил. 2014 г. обаче преобръща тези представи и вече се набляга на т.нар. енгейджмънт – връзката, отношението и ангажираността на потребителя. В превод вместо да броим кликове, измерваме това дали съдържанието ни носи лоялни потребители и съответно продажби.

Наблягаме на визуалното
Визуалното съдържание е на фокус през 2014 г. Сега сайтовете повече от всякога имат нуждата да изглеждат привлекателно. Платформи, наблягащи на изображения, като Pinterest и Instagram, вече доминират на запад, въпреки че у нас не са толкова популярни.

Google+ Comments