Стабилна компания за събиране на дългове – коя?

Управлението на вземания е може би бизнесът най-често подлаган на съмнение и недоверие от страна на масовия потребител. Истината обаче е, че една агенция по уреждане на вземанията много повече прилича на консултантска или финансова институция, отколкото всяка една друга.

Приликата се състои в това, че и тя работи и предлага на партньорите си опитни специалисти, ноу-хау и технология за справянето с кризи. Да, правилно посочих думата кризи, тъй като когато пред вашата фирма има клиенти, от които не може да получите дължимото, нерядко това е началото на един непрестанно ескалиращ процес на множество финансови проблеми. Типична заплаха пред вас и бизнеса ви.
Възможностите са или да впрегнете вътрешен екип да вземе решение и да оправи положението, или да се консултирате с компания по управление на дългове.
Най вероятно в последствие ще се уверите, че вътрешните екипи не винаги са ефективни. Ето пример какво се случи в нашата фирма. Имаме доста нелоялни клиенти, които или не могат, или симулират невъзможност за плащане, което всъщност е по-опасното. С тях се занимават счетоводителите и представителите на търговския отдел. Няма да сгреша, когато кажа, че това е допълнителна работа върху основните им задължения, за това и върви бавно и непълноценно. Хората са затрупани с бумаги, демотивирани са и съответно резултатите не са добри.
Затова не беше чудно, че се свързахме с компания по управление на вземанията. Работата веднага олекна. Специалистите от търговския отдел и счетоводителите се съсредоточиха в своите задължения, а опитните експерти извършиха необходимите консултации с ръководството, изготвиха анализи и планове за събиране на неплатените вземания.

collectagРаботим с ЕOS Матрикс (EOS Matrix). Част са от голямата немска финансова верига EOS, работеща на територията на 27 страни по света, и мога да ви уверя, че типичния европейски стандарт и немска дисциплина на работа си личат. В България компанията има опит в управлението на дълговете вече над 10 години под ръководството на съуправителите й – Тихомир Вълчев и Райна Миткова – Тодорова(позната също и като председател на Асоциацията на колекторските агенции). Седалището на компанията е в София, но обслужват фирми от цялата страна.

Тъй като съм в отдела, в който изготвяме анализи, забелязвам, че постъпленията по дълговете и просрочени плащания за последния месец са се увеличи, без да сме изгубили нито един клиент. Какво по-голямо доказателство за ефективността от дейността им и ползите за нас.

Google+ Comments