Краси Радков и Иво Сиромахов в ново шоу

Чували ли сте китайската поговорка “Дано живееш в интересни времена”? Е, това според някои източници било древно проклятие. Дали пък някой не е орисал с него народа ни, че последните 23 години все интересни неща ни се случват, но почти никога в наша полза? Покрай целия стрес от политически сътресения, може би на всички ни гръмна главата с безбройните празни бръщолевения на повечето от хората, които ни повлякоха по тази пързалка на “успешния преход” към тотална мизерия. Затова днес ще ви кажа една добра новина, която надявам се, ще подари в бъдеще усмивка на най-нещастния народ в Европа.

В ефира на бТВ скоро ще тръгне ново комедийно предаване, което ще се казва Младост 5. Отново ще бъде по световен формат, с някакво сложно немско име, който е постигнал успех в много страни по света, аз лично съм попадала веднъж на руския вариант – “Южное Бутово” и ми се стори много забавно. Двете лица на шоуто ще бъдат Иво Сиромахов – сценаристът от Шоуто на Слави, и един от любимите ми нашенски комици – Краси Радков. Шоуто ще се развива в апартамент в известния софийски квартал, където ще живеят двамата домакини, а по-забавната част е тази, че ще е на импровизация и без сценарий – двамата съквартиранти ще трябва да реагират на момента по зададени от човек в слушалката им напътствия, относно това как да се държат, като актьорите няма да знаят какви са инструкциите на “съквартиранта” им. Интересен детайл от шоуто е, че актьорите си запазват имената и играят все едно са себе си. Форматът е постигнал успех в десетки държави по света, може би благодарение на свободата, която се дава на актьорите и режисьорите чрез импровизацията, така че да могат да го приспособят към особеностите на тотално различни култури – като Русия, Южна Африка, Германия, Турция, Израел и други.

От БиТиВи са приготвили и други изненади за пролетта – нов български сериал – “Фамилията”, нов сезон на “Столичани в повече”, ново светско предаване – “COOL T” и други. Определено и този сезон са инвестирали много в български сериали и предавания, опитват се да задоволят и най-претенциозните зрители с разнообразие в програмата си и заслужават да са най-гледаната телевизия. В интерес на истината обаче въпреки огромното им желание за развитие на българското телевизионно кино с мащабни продукции, то може и да не продължи още дълго. Кризата притиска рекламодателите и приходите им намаляват, а от друга страна кабелните и сателитни оператори укриват абонати и не изплащат полагаемите на телевизията приходи. При това положение телевизията може да не успее в следващите месеци да реинвестира в настоящите продукции и да инвестира в нови, поради липса на достатъчно приходи и в крайна сметка ще бъдем ощетени ние – зрителите на телевизиите и клиентите на кабелните оператори. Но да се надяваме, че спорът с Булсатком, който се случи по този повод ще доведе до резултат и доказани по света продукции като “Младост 5” ще просъществуват и в нашенска версия.

Все още от Битиви не са ни разкрили кога ще бъде излъчено първото предаване, но предполагам, че ще е в началото на пролетния сезон. Очаквам да се получи добре и се радвам, че ще има още едно такова предаване в ефира, което да ни забавлява добре и да ни кара да забравим поне за половин-един час “интересните времена”, в които живеем.

Google+ Comments