„Да“ на мейл бюлетините

Обичам блоговете и не случайно има и поддържам такъв. Те са актуални и вече се задържаха като моден хит и полезни за брандове, бизнеси и хора доста години. И като съвсем естествен процес, то идва време за детрониране. На хоризонта е нов хит, който се внедрява от все повече родни и световни знаменитости. Кой е той?

Мисля, че не е съвсем нов тренд, а е възраждане на старото. Това са мейл бюлетините. Те се изпращат на електронните пощи, много по-лични са и са специално адресирани до теб. Днешното съдържание в тях е приличащо на пост в социалните мрежи, но по-дълъг и описателен на тема, която не е за всеки.

За съм абонирам към мейл бюлетина на няколко инфлуенсъри, както и на този на поп сензацията Дуа Липа. От съдържанието, което ми изпращат, съм с впечатление, че държат да споделят по-лични неща за себе си и за живота си. Но те са така подбрани, че и да са полезни за хората, които ги четат. Възприемам го като откъсване от идеалната среда на социалните мрежи и навлизане в човешката и деликатната.

Към момента зная, че в България сме малко хората, които сме абонирани към подобна информация и то към имейла. Но пък постепенно броят на създателите на подобни бюлетини нараства. Така че определям развитието им със сходна съдба като на радио подкастите, които вече навлязоха и затвърдиха позиции и в България.

Честно да ви споделя, донякъде и аз обмислям опцията за изпращане на мейл съобщения. Това може да е като естествено продължение на блога, а може и да е тотално нова платформа, която ми дава повече свобода. Вие какво мислите по темата – много ще ми полезно да споделите мнението си.

Google+ Comments