Коректна колекторска агенция: ЕОС Матрикс

В никакъв случай не искам да правя реклама, а само да споделя за случай, който е достоен за похвала, защото получих много човешко отношение и разбиране от една фирма за събиране на дългове, макар те сред хората да не се славят като влизащи в положение.

123Фирмата се казва ЕОС Матрикс и е сред най-големите в България за събиране на дългове. Доскоро не бях чувала нищо за тях, докато не ми се обадиха, във връзка с просрочено мое задължение към кредитна институция, от която те са откупили дълга. Поговорихме за това какво се е случило и защо съм спряла да плащам – като госпожицата по телефона, мисля, напълно ме разбра. Аз също винаги съм искала да бъда изрядна в плащанията си към всички, но понякога покрай семейните и домашни разходи, които са по-належащи и проблеми с работните места, като във всяко семейство има периоди на финансови затруднения.

Дългът ми не беше голям, и с операторката се договорихме да се чуем след известно време, за да уточним кога ще мога да внеса сумата. Две седмици по-късно, когато ми се обадиха отново, помолих ЕОС Матрикс да ми позволят да разсроча плащанията на две равни части – и макар и да не вярвах отначало – те се съгласиха. Като цяло останах очарована.

Имам приятели, които също са били „издирвани“ под дърво и камък от колекторски агенции, и ме бяха понаплашили. За щастие, всичко при мен приключи хубаво, когато вчера внесох и последните пари. Чудя се обаче, дали щеше да стане така, ако фирмата не беше ЕОС Матрикс, а друга за изкупуване на дългове – и силно се съмнявам. Хубаво е, че има такива компании, които вдигат летвата по-нависоко в целия бранш.

Google+ Comments