БНО ще променя статуквото

В разгара на политическите страсти, когато народът ни покрай Ранобудните студенти взе да се събужда, е време да се замислим за реални мерки, с които да променим положението у нас. Видимо е, че управниците ни, наследници на комунизма и ДС, действат с остарели задкулисни методи, и изобщо не им пречи, че пред работното им място вече няколко месеца хиляди тропат с крак.

Скоро гледах интервю с Георги Георгиев – председател на новата партия БНО. Той беше категоричен, че единственият начин нещата да се променят, е младите хора да вземат нещата в свои ръце. Хората, които все още имат сила да се борят, които имат морал и знаят какви промени трябва да се извършат, просто трябва да влязат в политиката. Защото в противен случай, няма да излезем от порочния кръг на смяна на правителства, дори ако това падне още утре.

На сайта на новата партия са вписани и мерките, които тя предлага, за да приключим прехода и да заживеем в една по-нормална държава, в която младите имат сигурност и условия да се развиват, а не да емигрират. Някои от тях са именно: стимулиране на българското семейство, възраждане на културата, промени в конституцията, законът за съдебна власт, законът за лустрацията, законът за полицията, референдумите, нов избирателен закон, и други.

БНО смята и че България може да извоюва своята независимост с една по-правилна външна политика, която набляга на собствените ни национални интереси, вместо да позволява вмешателство от всякакви външни организации, които разединяват нацията ни и се опитват да я делят на етноси и малцинства.

Няма как да не се съглася с написаното в сайта на новата партия, както и с това, че единственият начин да променим системата, е отвътре. Никой от сегашните политици, колкото и да обещава, няма да направи реформа, която не е в интерес на това той да запази властта си. Единственият начин е да използваме „добрата“, стара партийна система – колкото и покварена да е тя.

Google+ Comments