Емигранти и високи заплати 2

Тъй като предния материал в блога започна да става много дълъг, реших да разделя информацията на два текста. Затова без повече увъртане, започвам новата година с нова доза отлични места за работа в Европа за емигранти.

Белгия е държавата, в която има около 14% чужденци, което се равнява на над милион. А предвид територията и цялостното население, наистина е внушително. Така че според мен там бихте се чувствали добре и определено няма да бъдете отритнати. Възможностите за работни места са много – като се започне от ниско до високо квалифициран труд. Най-хубавото е, че там се води и най-нисък процент разлика в заплащането между половете. Тоест и мъжете, и жените ще получават сравнително еднакви заплати.

Този абзац го отделям специално за хората в ИТ сектора. Ако сега започвате своето търсене на работно място, то ще ви кажа, че най-голям „глад за кадри“ има в Норвегия. Освен че желаят да привлекат все повече хора в страната си с висока здравна и образователна система, те дават и много високи заплати на чужденци. От данните, които намерих, средната заплата за ИТ е около 3500 евро, което се води и най-високото заплащане в Европа.

Продължавам и с държава, за която сигурно никога не сте си помисляли – Люксембург. Тя е известна с ниската инфлация и със супер условията на живот и за чужденци, и за местни. Най-хубавото обаче е, че правителството е приело нов закон, който освобождава емигрантите от плащане на данъци в продължение на 5 години. Това си е не малко перо, затова освен добри заплати, в Люксембург ще бъдете освободени и от тежести.

Накрая завършвам със Сингапур. Всички знаем колко е привлекателна за туристи. Но освен че може да се порадвате на технологичните чудеса, то може и да живеете добре. Общественият транспорт и здравеопазването са наистина евтини. Заедно с това пък заплатите са високи и се оценяват на около 162 000 долара годишно. Май няма да е толкова зле и животът в Сингапур, нали?

Google+ Comments