Детайлна съсредоточеност

Преди години най-важното умение, което се изискваше на работа беше да изпълняваш нормата си. Трябваше да си на работното място в определената минута и само ако свършеше точно определено количество работа, се считаше, че си добър. А ако го надвишиш, биваше поощряван.

detailНо това беше преди години. Днес е различно и виждам това. Днес са други качествата, които се ценят, и знаете ли кое според мен е умението, което може да ви донесе ползи? Мобилизацията. Ако имате способността да се абстрахирате от случващото се около вас, да не обръщате внимание на малките дразнители наоколо и успеете да се съсредоточите максимално върху настоящия си проект, тогава вероятно ще бъдете по-успешни. Съсредоточеността води до мобилизацията, а мобилизацията до добре свършена и навреме работа.

Има обаче и една допълнителна бележка, която е хубаво да запомните. Работете бързо и съсредоточено, но и детайлно. Не бързайте прекалено, внимавайте в детайлите, изчиствайте неточностите, поправяйте навреме и не допускайте несъвършенство.

На това му казвам “детайлна съсредоточеност” и смятам, че е едно от най-важните качества на съвременния успяващ човек.

Google+ Comments