Ти си това, което Google казва, че си

Харесва ли ви или не, но това е самата истина. Докато технологиите и Интернет до такава степен навлизат в живота ни, ще бъдем все по-тясно обвързани с тях. Анонимността става все по-дефицитна в съвременния ни свят и може би е за наше добро, ако се примирим с това условие навреме. Всеки пък, когато свалите приложение за телефона си, включите се в някаква игра във Facebook или се абонирате за каквото и да, вашите лични данни попадат някъде. Дори да се запишете за посещение на конференция, семинар или курс, името ви може да попадне в сайта на съответната организация. Да споменава ли, че почти всеки от нас вече има акаунт в поне една социална мрежа и често там даваме истинското си име – особено когато става дума за LinkedIn

urlА знаете ли, че Google и другите Интернет търсачки индексират повече от добре социалните мрежи? Собствените си профили там поне можем да контролираме до някаква степен. Това обаче не важи за редица други места, на които може да попадне името ни. Някой някъде може да напише нещо за нас или за друг човек със същото име и оттам да стане объркване. Учениците може да попаднат в сайта на училището си по една или друга причина или при публикуване на текст за випусниците. Всеки студент може да попадне в сайт на университета си, а всеки служител – в този на фирмата, в която работи. Не всичко е в ръцете ни, затова не е зле от време на време да проучваме собственото си онлайн присъствие или както е модерно да се казва – да следим онлайн репутацията си.

Харесва ли ни или не, ние сме това, което Google казва, че сме. Резултатите може да бъдат както в наша полза, така и във вреда, но във всеки случай е от полза да ги имаме предвид.

Google+ Comments