Рекламния бизнес в България

reklamen biznesКризата продължава да вилнее в България и за никого в момента не е лесно. Хиляди български фирми от всеки бранш и най-вече транспортния и строителството, фалираха. И при рекламата нещата отдавна не са розови. Още в края на 2007г. преди да ни връхлети най-силната вълна, нашият сектор вече беше пострадал с  поне 30% намаление на поръчките, което пък доведе до едно бързо сваляне на цената от всички фирми, само и само да не фалират. Първа тогава си отиде дългогодишната модна агенция, която държеше правата за повечето конкурси за красота – Джей Моделс.

До края на 2010г. положението в рекламата беше плачевно. Леко съвземане, със съвсем бавна тенденция, започна да се случва през пролетта на 2011, но само до края на лятото. Поръчките леко се увеличиха, успяхме да си поемем и дъх с цените на предлаганите услуги, но дотам. В момента си оставаме само с надеждата, че сме стигнали дъното и вече можем да вървим само нагоре.

Разбира се, аз лично изобщо не разчитам на това и търся всевъзможни начини да диференцирам доходите си възможно най-много, както и да установя колкото се може повече връзки с партньори от чужбина, защото покупателната способност на българския бизнес и възможностите му за реклама и развитие в момента са силно ограничени. Изобщо икономиката ни в момента е в едно изключително тежко положение и направо не ми побира умът как и дали изобщо някога, положението ще се промени. Особено с тези ни управници.

Google+ Comments