Предколедно пазаруване

Малко повече от две седмици остават до коледните празници. Решихте ли каква сума можете да похарчите за подаръци тази година, на кого какво ще купите и кога? Не се стряскайте от сега, време има, стига да го оползотворете правилно. Искам да ви да няколко предколедни съвета за пазаруване обаче, за да ви улесня. Те са следните:

Определете си таван на бюджета за подаръци. Нека имате една сума, която да не надвишавате, но нека тя е достатъчно адекватна, за да купите всички и необходими подаръци. И нека сме честни пред себе си, ако наистина желанието вие да направите подарък, а не да отбиете номера – едва ли ще похарчите по-малко от 20-30 лв. на човек.

Christmas-Shopping-Fever-2Направете си списък с хората, за които ще пазарувате, за да ви е по-лесно и да не пропуснете някой по случайност и да се получи конфузна ситуация.

Изберете подаръците предварително и търсете целенасочено. Не е лесно, разбира се, да измислите какво да купите, но е по-лесно да го решите у дома, отколкото сред цялата тълпа пазаруващи в момента. Хората изморяват, а на вас ще са ви нужни сили, така че пестете ги.

Вземете си почивен ден. Стига да е възможно, няколко дни преди Коледа си вземете почивен ден. Не за друго, а защото ще е делничен, работен ден и ще имате достатъчно време за пазаруване. Тълпата от хора ще е по-малка и ще ви е поне една идея по-спокойно като атмосфера за шопинг.

Google+ Comments