Платформите за онлайн бизнес

За да имаш успешен бизнес, вече е достатъчно да разполагаш със сайт и да си в онлайн пространството. Но за да бъде наистина успешен и печеливш, е от съществено значние да си в правилните платформи. В поредица от два материала в блога си ще разгледам най-добрите мрежи в интернет за тази цел.

Facebook
Тази социална мрежа е много мощна, защото ви позволява да сегментирате кампаниите си много добре, достигайки до правилната аудитория и оптимизирайки ресурсите си. Един от факторите, които винаги трябва да вземете под внимание, е времето за публикуване във Facebook. Платформата има отлично насочване както за платено, така и за органично съдържание. Можете почти напълно да контролирате как искате да изглежда – от снимката на корицата и снимката на профила до опциите за приложения.

Почти всеки бизнес може да се възползва от наличието на Facebook страница, но платформата не е насочена към продажба. Тя е идеална, за да даде на вашия бизнес индивидуалност и да изгради имидж.

Instagram
Ако вашата компания е B2C и много визуална, Instagram е платформата, която трябва да използвате. Магазини, туристически агенти, брокери за недвижими имоти, дизайнери и много други са там, защото предлагат продукт, от който хората ще се интересуват. Не забравяйте, че тук също можете да правите органични публикации, но и платената реклама е на разположение. Платформата има много ефективен инструмент за достигане до повече хора, стига да инвестирате малко пари.

Instagram има чудесна интеграция с Facebook и поради използването на хаштагове публикациите са по-лесни за намиране и насочване към вашите клиенти. Можете да привлечете трафик към вашия уебсайт, продуктови страници, да покажете съпричастие към каузи, а също така да покажете личността на вашата компания. Една от новостите е въвеждането на продуктов каталог, който директно прехвърля към сайта и така може да се осъществи покупка.

Google+ Comments