Да защитим онлайн профила си!

Почти всеки човек и бизнес вече имат профил в социалната мрежа. Присъствието онлайн е задължително за успешната днешна комуникация и именно страниците са свързани с реални профили и хора. Въпреки че ежедневно сме в мрежата, то има една подробност, която чест забравяме. Това е защитата на профила в социалните мрежи. Действието помага да се предпазим от кражба на лични данни, нежелани контакти и други потенциални опасности. Ето няколко съвета как да направите профила си по-устойчив.

  • Използвайте силни пароли. Никога не залагайте лесни пароли, които могат да се отгатнат лесно като поредица от числа или повторение на потребителското име. Използвайте комбинация от големи и малки букви, цифри и специални символи, за да направите паролата си по-сигурна. Също така, не използвайте една и съща парола за всичките си социални мрежи.
  • Не споделяйте лична информация. Никога не пишете адрес, телефонен номер или номер на лична карта в профила си в социалните мрежи. Тази информация може да бъде използвана за кражба на идентичността ви или за нежелани контакти. Изключение тук е информацията за бизнес страниците, която е задължителна според мен.
  • Включете настройките за защита на поверителността. Социалните мрежи предлагат опции за поверителност, които ви позволяват да контролирате кой може да види вашите публикации и информация. Изберете настройките за споделяне само с ограничен брой хора. Така видимостта на профила ви ще е само за приятели или хора, които искате да го видят. Ограничаването на обществената видимост на постовете и непубликуването на твърде лична информация може помагат за защита на профила ви.
  • Не приемайте покана за приятелство от непознати. Това може да доведе до спам или злоупотреба с вашата лична информация.
  • Бъдете внимателни с линкове и прикачени файлове. Никога не кликвайте на такива, получени от непознати или които изглеждат съмнително. Тези линкове или файлове могат да съдържат софтуер или вируси, които могат да заразят компютъра ви. А оттам хакерите лесно могат не само да откраднат профила ви, но и да източат банковата ви сметка.

Google+ Comments