Още платформите за онлайн бизнес

В предишния материал в блога си ви изтъкнах предимствата на двете най-известни онлайн мрежи. Днес продължавам с още няколко полезни за бизнеса платформи. Четете и се включете!

Twitter
Известно е като мястото на разговор. За разлика от други социални мрежи Twitter се откроява с това, че осигурява усещане за непосредственост. Това е точната платформа, ако искате да достигнете до хората в реално време. Ако вашият бизнес предоставя актуални новини, актуализации, въпроси за вашите последователи или просто искате да видите от какво се интересуват вашите клиенти – това е идеалната социална мрежа за вашия бизнес.

LinkedIn
LinkedIn е напълно платформа за B2B бизнес. Тя ви позволява да осъществявате връзки в света на бизнеса и да ги използвате, когато е необходимо. Идеален е за подбор на персонал и всякакви професионални услуги. От своя страна има добри възможности за задаване на въпроси, свързани с бизнеса, и също така да препоръчвате други хора във вашата професионална мрежа.

Доставчиците на услуги са по-често срещани в LinkedIn в сравнение с производителите или търговците на дребно. Причината е, че е платформа улесняваща разкриването на това, което прави вашият бизнес и не е особено визуална.

Youtube
Това е правилната платформа за рецензии, инструкции (уроци) и забавления. Почти всеки тип бизнес може да се възползва от YouTube, но отнема много време и умения, за да привлечете абонати и да създадете интересен разговор. Както при всички платформи, YouTube може да работи най-добре за определени индустрии, включително търговията на дребно, здравеопазването и други. От своя страна, той е идеален за маркетинг на инфлуенсъри.

В заключение, за да разширите обхвата си и да подобрите присъствието на марката си, трябва да гледате отвъд собствения си уебсайт и да ангажирате аудиторията си в социалните медии. За най-добри резултати отделете време и изберете най-добрата платформа за социални медии за вашия бизнес.

Google+ Comments