Мотивиращата история на един… йога сърфист

Възхищавам се на хора, които имат смелостта да променят живота си… и ми се струва, че Майкъл Фукумура е един от тях.

Той е роден в Япония, възпитаван е строго и е образован човек. Професионално се издига до общински адвокат в гр. Вашингтон, Америка. Работи, има хубава заплата, дом, сигурност, стaбилност, живее в проспериращ град – истинско олицетворение на американската мечта. Само че Майкъл не е щастлив от живота си, иска нещо по-различно. Не се чувства пълноценен от живота си. Нещо му липсва и затова решава да напусне работа и мястото, където живее, за да си намери друго, където да бъде по-щастлив и доволен от себе си и това, което е.

Тръгва без план или идея какво ще прави. Обикаля от град на град, докато не се озовава в Сан Диего, където остава, а две неща го пленяват на физическо и ментално ниво – сърфингът и йогата. Относно сърфинга става почти фанатик и наистина много добър в този спорт. Йогата, от друга страна, му помага да се научи да контролира тялото си и да намери липсващия му преди баланс в живота. В последствие започва да изнася уроци по йога, за да предава наученото и да помага и на други хора да открият собствения си баланс.
Сега за Майкъл преподаването е основен начин да изкарва парите си и е напълно доволен от развитието на нещата. Неговата смела крачка в крайна сметка води до цялостна промяна, точно както той искаше.

Историята на този японец йога-сърфист е нестандартна, но мотивираща. Показва ни, че наистина никога не е късно да променим живота си радикално и да търсим щастието, което заслужаваме… за да сме в мир със себе си, по-щастливи и по-балансирани.
Ако се нуждаете от доказателство за казаното до тук, вижте това видео.

Yoga Surfer from Charles Schwab on Vimeo.

Google+ Comments