Мерки и мамене

Днес ще ви пиша за мерките, свързани с кризата, в която се намираме от вече две години и всички, които ги заобикалят. Зная, че хората са много докачливи по темата, но нека текстът в блога да не провокира негативни отзиви. Призовавам ви да го прочетете с доза хумор.

Въвеждането на зелените сертификати бе начин за справяне със ситуацията. Но това действие не се одобри от тези, невярващи в ефективността на съставките. Аз не съм лекар и няма да коментирам темата. По-скоро ще наблегна на ефекта от това, че неваксинираните започнаха да измислят начини, чрез които да посещават всичко, което им е забранено.

Някои от опциите са гениални и затова аз адмирирам силата на изобретателността на българския гении. И не го пиша с ирония. Липсата на качествен контрол обаче също спомага за този процес. Факторите са много, но резултатите са на лице. Разбира се, аз ги виждам от забавната страна и не мисля, че те са ходеща зараза.

Една от любимите ми измами е свързвана с тестването с друга лична карта. Честно казано не знам това как се случва, като има снимка и човек на място пред лабораторията. А шансът да откриеш някой, който да прилича на теб, да сте сходен набор и да е преболедувал, никак не е малък. Явно има магия, която действа в този момент.

Гледах и един репортаж за самите проверки. Взимаш сертификат от познат и влизаш с него навсякъде, защото никой не го проверява обстойно. Така репортерите използваха мъж с женски данни и обратното. Липсваха данни от сертификата, но това не им попречи, даже никой не забеляза. Ситуацията е абсолютен парадокс и може да влезе в световните куриози. А вие как мислите?

Google+ Comments