IM Foundation и Ива Механджийска

DMS кампаниите бяха едно страхотно нововъведение в дарителството, което позволи на всички да даряват и да бъдат сигурни, че парите им няма да се използват за нещо друго освен по предназначение – за лечение и помощ на нуждаещи се деца и тежко болни.   Даренията от там обаче много рядко са достатъчни, за да осъществят каузите си – нужни са повече инициативи и хора, които да се заемат с тези благородни и безвъзмездни дела.  Иначе казано – трябват ни хора с големи сърца! И днес ще ви разкажа за един такъв.

logo

Наскоро научих за една нова фондация – „Аз съм“ (IMfoundation.eu), дело на модела Ива Механджийска, която е решила да се отдаде на благотворителна дейност. Това обаче, по мое скромно мнение изобщо няма да е поредната „куха“ фондация, неслужеща никому. Съдейки по нещата, през които е преминала Механджийска, както и по първата й успешна инициатива, фондацията й наистина ще бъде в помощ на много хора.

А първата й инициатива се е провела преди Коледа – с благотворителен търг, в който са взели участие множество известни личности от шоубизнеса – някои дарявайки свои ценности, други – купувайки ги. Събраните пари са послужили за поемане належащите нужди на 4 домове за изоставени деца, един от които за такива с умствена изостаналост в с. Згалево. Сред подкрепилите фондацията са много познати лица – като Никол Станкулова, Деси Банова, Мисис Вселена Елеонора Манчева, Светльо Кантарджиев и много други.

Пожелавам попътен вятър на Ива Механджийска, фондацията й и подкрепящите я. У нас има много хора, които просто няма откъде другаде да получат помощ.

 

Google+ Comments