Как да рекламираме себе си дигитално

Съвременната дигитална комуникация коренно промени начинът, по който хората комуникират помежду си. Ставаме все по-мобилни, все по-леснооткриваеми и все по-социални. Респективно на това всеки от нас, който има вид собствен бизнес или се опитва да придобие известност в определени среди, прави опити да се самопромотира. Понякога тези опити са успешни, а друг път – не. Има обаче 5 отработени и доказали се метода, на които няма да сбъркате, ако заложите. Поне един трябва да проработи и за вас самите. Ето кои са те:creative-marketing

  1. Поддържайте блог, пишете статии, предоставяйте ценна информация. Това важи и за корпоративния блог. Най-важно е да давате полезна, добре структурирана и стегната информация, която да удовлетворява потребностите на търсещите хора. На много от младите вече не им действат традиционни маркетингови похвати, те имат нужда от добавена стойност.
  2. Търсете отзиви и ревюта. Правени са изследвания, които показват, че повече от половината хора, които търсят в Интернет, се влияят от написаните от други потребители отзиви. Затова е важно под вашите статии да има коментари, да ви оценяват и да не пренебрегвате по-отрицателните мнения. Нека споделеното бъде честно, а вие работете в насока, то да ви представя в добра светлина.
  3. Правете видеа. “Око да види, ръка да пипне” е начинът на мислене на мнозина от съвременните хора. Те се нуждаят от доказателства, затова дайте им ги направо. Видеото е ангажиращо и достатъчно визуално, че да събуди интерес. Освен това е много по-приемливо от повтарящите се реклами по телевизията, изскачащите попъп-и или безкрайното повтаряне на едно и също послание в уж различни форми.
  4. Давайте примери/казуси. Практиката винаги е най-добрият учител. Сигурна съм, че и вие самите запомняте много по-лесно с примери отколкото само със суха теория. Това е един съвсем лесен начин, посредством който да привлечете е задържите чуждото внимание. Разказвайте истории, от които има поука и може да се почерпи ценна информация. Такъв тип съдържание има по-голям шанс за споделяне и интеракция.
  5. Бъдете социални. Като казах споделяне и интеракция, съзнанието ми веднага асоциира тези думи със социалните мрежи. Това е мястото, на което да бъдете леснодостъпни и да получите безплатна реклама. Ако искате да промотирате бранд обаче, предвидете си бюджет за инвестиране в социалните мрежи. Ще ви е необходим и още повече, ако желаете да присъствате в поне 3 или 4 мрежи.

Google+ Comments