Интровертите са полезни за вашия бизнес

introvert-mindХрумвало ли ви е подобно нещо? Че интровертно насочените хора могат да се окажат наистина полезни за вашия бизнес? Ще попитате защо и веднага ще ви обясня 😉

Интровертите са онзи тип хора, които са по-затворени в себе си, по-тихи и спокойни. Тях трудно можете да ги ядосате, защото не се палят лесно и винаги преосмислят ситуацията преди да действат. Не са от най-общителните личности, защото предпочитат да работят сами без да ги обезпокояват. По-склонни са да прекарат една спокойна вече у дома, отколкото да излязат на купон с приятели.

Може вече и да се досещате за някои от причините такъв тип хора да се окажат полезни във вашата професионална сфера, но въпреки това аз ще изведа няколко основни.

Първо, те са перфектни за офис работа. Дайте им да вършат нещо сами и ще го направят перфектно – ще водят имейл кореспонденция изрядно, ще поддържат социалните ви мрежи редовно, ще качват актуална информация на сайта ви, ще изготвят графици, планове, ще уговарят срещи, ще вдигат телефона още на второто прозвъняване и т.н. Не си мислете обаче, че качествата им се изчерпват само до тук. Истината е, че интровертите могат да бъдат и изключително креативни личности. Те са вглъбени, замислени, задълбочени, преглеждат и последния възможен детайл. Така че интровертите могат да се окажат страхотни рекламисти що се отнася до идейната част на проектите. Биха били интересни като писатели на текстове, копирайтъри и дори сценаристи. Да не забравяме областта на графичния дизайн и програмирането например, където се оказва изключително полезно за един човек да остава насаме със себе и собствените си идеи, така че да има времето и спокойствието да ги обмисли, усъвършенства и изчисти максимално повече грешки в своята работа.

Не отхвърляйте някой човек като потенциален приятел, служител или колега само защото не говори постоянно, не се притеснява от тишината и предпочита уюта на дома. Опитайте се най-напред да го опознаете, съдете за човека по делата и постъпките му, а не твърде прибързано.

Google+ Comments