Феминизма и неговите противници

През последните години Феминизмът като движение и самият термин е придобил доста отрицателно значение. Но замисляли ли сте се защо е така? Моят отговор на този въпрос е свързан с изопачаването на първоначалните идеи и права, за които са се борели жените, от мъжете.

Мъжкото его по една или друга причина не е позволява на фините нежни създания да работят наравно с тях. Става въпрос за разбирания и ценности, които мъжете и до ден днешен не могат много да разберат, защото това е начин на мислене, насаждан в съзнанието на обществата стотици години.

За мъжете е важно жената да разжда и да отглежда децата им и в същото време да не им прави абсолютно никакви проблеми когато той не се държи почтително към тях. Ако реши, той може да си събере багажа и да ги остави на произвола на съдбата, защото видиш ли на жените не им е било позволено да работят. След като много жени овдувяват  след войните, положението се променя, но не съвсем. Жените продължават да не получават достатъчно добро възнаграждение, а де не говорим, че ако работят работа равна на тази на мъжете, разликата в заплащането ще бъде драстична.

Ето защо жените започват да се борят за равни права на труд и заплащане. Това е основното нещо и всички изказвания от рода, че са хомосексуалистки, че не искат да раждат деца и прочие, си остават чиста и ирационална мъжка злоба.

Все още не мога да разбера защо дори в днешно време жените са тези, които отнасят цялото “неразположение” на работодателите от факта, че са решили да имат деца. Обикновено родителите са двама. Да, в първите месеци след раждането не е възможно бащата да отделя толкова внимание на детето си, защото чисто физиологично бебето е зависимо от майката, но все пак когато и двамата родители ходят на работа е редно да се разпределят болничните за дете, а не само майката да е тази, която ще си стои вкъщи с болното дете и ще вбесява работодателя си с  честите си отсъствия.

Някак си ми се вижда по-нормално всички отговорности в отглеждането на едно дете да се разпределят по равно между двамата родители, а не тежестта да пада само върху майката.

После, това било мързел, мъжемразко и прочие.

Много ще се радвам да прочета нечие мъжко мнение по темата.

Google+ Comments