Защо да инвестираме в качестена храна

Има някои инвестициите, които ви се възвръщат под различни начини.

Четенето на книги и любознателността се трупат у вас под формата на нови знания. Успешното преминавана на някакъв курс, семинар, обучение, конференция и т.н. ви дава нови умения. Запознанството с нови хора разширява мирогледа ви, пътуванията и допира с други култури променят хоризонта ви и т.н.

А какво  печелите, когато дават малко повече пари за по-качествени хранителни продукти?

urlНа първо място те са по-здравословни, защото технологията по приготвянето им е по-прецизна. Аз от край време се стремя да избирам продукти, които имат положителен имидж на пазара. Не купувам каквото и да е просто защото е в намаление или промоция. Причислявам се по-скоро към лоялните клиенти, които държат на дадена марка и не се влияят твърде много от цената. Вярвам, че храната има способността на лекува и да укрепва тялото отвътре. За да се се случи това обаче, тя самата трябва да е качествена и произвеждана по високи стандарти.

Затова подкрепям добрите производители и заставам зад хората, които си готвят по-често у дома вместо да купуват всеки ден готови ястия или да хапват навън. Подкрепям и тези, които имат собствени хлебопекарни, сушат си сами плодове или си забъркват домашен сладолед. Мисля, че това са все малки жестове, които правим в полза на тялото си.

Разбира се, далеч съм от мисълта, че всеки може да си позволи да дава 3 пъти повече пари за продукти, на които има етикет “био”. Това е невъзможно, пък и не всички храни са толкова био, колкото би трябвало да са за цената си. Въпреки това обаче е важно да се стремим към качествена храна и продукти. Все пак именно с тях захранваме собственото си тяло.

Google+ Comments