Започни с „Да“ и виж докъде ще стигнеш

Искам да ви споделя лично впечатление. Дано ми простите дързостта, като кажа, че българите сме много колеблив народ. Говорим за еди-какво-си, оплакваме се от еди-що-си, мрънкаме, че това не ни харесва, или онова не ни харесва. И какъв е резултатът? Минава ни за ден-два, след което сценарият се повтаря.

yesА вместо да сме на постоянен режим repeat защо не пробваме нещо нова – да кажем “да”, пък да видим какво ще стана след това.

В крайна сметка, ако нещо не ти харесва, единственият правилен подход към него е да действаш и да се опиташ да го промениш. Никога не е късно, щом искаш промяна. Просто се научи да виждаш света като място, изпълнено с възможности. Ако следваш в специалност, която не ти допада или няма реализация – откажи се и започни друга. “Загубените” 1-2-3 години в крайна сметка не са загубени знания. Чрез тях ще се отличиш от бъдещите си колеги. Ако, от друга страна, вече не искаш да живееш в този квартал и на това място – запретни ръкави и си намери квартира другаде. Ако работата ти е доскучала – започни да си търсиш нова. Ако ти се пътува – следи промоциите за желаната от теб дестинация, за да намериш най-изгодната. Ако искаш да имаш собствен бизнес, приготви се да се поизпотиш и изцапаш. Падения ще има, но падението е такова само тогава, когато нямаш сили да се изправиш след това. А ти имаш сили, нали?

Кажи “да” на промяната, пък да видим. Опитът сочи, че ако се занимаваш с нещо, което желаеш, и влагаш повече от препоръчителната доза енергия в него, успехът ще си проправи път към теб.

Google+ Comments