Заплаха ли са новите колеги?

colleaguesМалцина са хората, които не ходят на работа. Може би са щастливци, а може би не са, зависи от гледната точка. Аз ходя активно и вярвам, че тези от вас, които също стават рано и редовно, пият по 2-3 кафета ежедневно и са постоянно под пара или напрежение, ще ме разберат. Ние сме активно работещи хора.

Работното място е интересно само по себе си пространство, източник на вдъхновение и проблеми. То е централата, откъдето идват парите за месечния ни бюджет, а когато сме там, влагаме по-голямата част от времето и енергията си. Работата ни е ценна, но поради една основна причина – тя е финансовият ресурс за нас и нашето семейство. Вярно е, че има хора, които се работохолизират до степен да нямат друг живот извън този на работното място, но те са изключение и няма да се съсредоточавам върху тях днес.

Днес ще хвърля един по-детайлен поглед към новите колеги. Ето, какви са фактите, опрем ли до свежи попълнения в екипа.

Най-често голяма чат от останалите служители не знаят, че има планове да се търсят нови хора. Ако работата е в склад например, то шефът на склада има грижата да прецени дали се нуждае от още хора, кога да ги наеме и какво да вършат. Останалите работници там се изправят пред ситуация на свършен факт, която не е много приятна. Започват да се питат: аз ли не правя нещата, както трябва, някой от нас ли ще сменят, защо взимат нови хора, какво се е променило и т.н. А причините може да са всякакви включително увеличение на работата или обучение на някой служител за новооткрит обект в друг град.

Новите попълнения в екипа могат да се тълкуват като заплаха, ако не знаете какво им е мястото, с каква цел са наети и какво ще вършат. Ако ще помагат на вас и вашите задължения да текат по-гладко и нормално обаче, какво му е лошото? Не, новите ви колеги не са заплаха, стига да се разберете с тях още в самото начало.

Google+ Comments