Следи обявите за работа в своя бранш

Искам по-добра работа! Искам по-висока заплата! Искам работното ми място да е на съседната улица! Искам по-свестен шеф и по-разбрани колеги! Искам да ме пращат на повече конференции и семинари! Искам… нещо по-различно.

Припознахте ли се в някое от тези желания? Не е трудно, нали?

hiring

А можете да промените живота си, ако си изградите само един полезен навик. Той ще ви помогне да не изпуснете добрата възможност, когато се появи такава. Чисто и просто… следете обявите за нова работа във вашата професионална сфера. Вече е много по-лесно да го правите, след като има толкова много сайтове, които публикуват онлайн нови обяви ежедневно. Направете си 2-3 регистрации в различни сайтове и се абонирайте по мейл. Аз например всяка петък сутрин към 8-9 ч. получавам писмо с най-новите обяви във Велико Търново в 5 определени направления, които съм сметнала, че са ми интересни и имам опит в тях.

Събота или неделя, като седна на дивана с лаптопа на колене и отворя личния си мейл, веднага виждам писмото и преглеждам новите обяви за не повече от 5-10 мин. Дори да не си пратя CV-то никъде, поне следя какво се случва с бранша, в който работя. Това е добър начин да съм в течение с новостите. Освен това никога не знаем нито аз, нито вие кога ще се появи някое примамливо предложение. Нека не рискуваме да го пропуснем… 😉

Google+ Comments