Счупени барбекюта и жажда за клиенти

Пловдивския парк Лаута осъмна с изпочупени барбекюта, като до тях седяха надписи, силно наклоняващи съмнението за вандалската проява към привържениците на хранене без животински продукти.

Изведнъж цялата пловдивска общност се разбунтува срещу веганите. Започнаха да се пишат какви ли не неща, естествено преди информацията да бъде потвърдена, а още по-малко полицията да е излязла с официално становище.

Еми изсипа се една камара помия върху хората, избрали да не употребяват месо и животински продукти и то, както се указа на края – безпричинно. Всъщност причинителят на вандалската проява се оказва един от собствениците на близките до парка заведения, който, заедно с останалите му колеги от съседните заведения били предупредени, че камерите в района няма да работят, заради профилактика. Точно в този период се случва золума, а компетентните органи по незнайно какви начини установили, че става въпрос точно за този конкретен собственик, който даже и си признал след разпитите.

Не разбирам много логиката на този собственик на заведение, което явно не печели особено добре, като се има предвид, че бизнесменът се опитва да унищожи безликата конкуренция на барбекютата на открито.

Ако се замислим логично, едното няма нищо общо с другото, но тук явно няма място за логично мислене, а просто за действия.

Google+ Comments