Новата тенденция при жилищата

Инвестицията в недвижим имот е една от най-предпочитаните от години, години насам. Към днешна дата не зная колко е рентабилно, тъй като цените на жилищата са нереално високи. Но въпреки това търсенето не спира и освен за съхранение на спестяванията, се използва и за покупка на нов дом от хиляди млади семейства. Какъв тип жилища искат купувачите?

Доскоро статистките отчитаха, че апартаментите в централните градски части са сред най-желаните, или тези, които са в широк център. Но с въвеждането на синя зона и силно ограничените места за паркиране, някак този тренд не е вече с такава тежест. След тях дойдоха големите комплекси, които предоставят изгодни цени и някакви уж удобства като място за автомобила, общ двор или басейн. Не са и малко проектите за къщи в градска среда, но цената им е изключително висока.

По една от последните статистики на брокерски компании все повече се търсят апартаменти на партерен етаж. Аз се изумих наистина, защото на първи или приземен етаж никой досега не е искал да купува през годините. Оказа се обаче, че това си има големи предимства.

Сред първите са, че не ти е необходим асансьор, стълбите са наистина малко, налягането на вода и парно е отлично. Един от най-големите позитиви за днешните купувачи е, че партерният етаж ти дава възможността да използваш двора или градинката. Така ако имаш деца, ще ти е много по-лесно и удобно да ги пускаш да играят на свобода, а на теб няма да ти отнема толкова много време за извеждането им навън.

Казано с няколко думи: партерните етажи притежават удобството на къщата. А вие бихте ли го избрали и закупили – интересно ми е да чуя и вашите отговори.

Google+ Comments