Един невероятен клас

Една история, която обикаля из социалните медии силно ме докосна и решех, че е удачна тема, върху която да поразсъждавам и аз.

Става въпрос за клас в Бразилия, който разбира, че учителят им по музика живее в училището. Причината за това негово действие е, че по някаква причина той има проблеми със заплащането на труда си и следователно не може да си позволи да плаща наем. Но човекът продължава да работи и да дарява децата със знания и умения.

Когато разбират за тази негова ситуация, учениците решават да го изненадат по един наистина трогателен начин. А във видеото по-долу ще разберете и как е реагирал самият учител.

Но на мен ми се иска да обърна внимание именно на жеста на тези деца. В днешно време все повтаряме, че младите поколения растат егоисти, незачитащи хората около тях, търсещи всякакви начини да постигнат целите си, независимо кой ще прегазят по пътя си.

Но видеото и жеста на тези деца показват точно обратното – показват състрадателност, уважение към учителя и това, което той прави за тях:

Google+ Comments