Ползите от пиенето на кафе

Кафето е неизменен спътник в ежедневието на милиони хора по света и това не е никак случайно. Ползите от консумирането на енергийната напитка не са една и две и макар че в обществото ни са разпространени и някои негативни страни на кафето, държа да отбележа, че те се проявяват тогава, когато прекалим с консумацията на черната напитка. Препоръчителната доза кафе е една до две чаши на ден и ако се придържате към тях, то приемът ви е оптимален и полезен, в следствие на което се радвате на следните благоприятни за вас ефекти.

Coffee-beansПърво, кафето ободрява, понеже действа на следния принцип. Стеснява кръвоносните съдове, в следствие на което кръвта започва да циркулира по-бързо в тялото ни и се чувстваме по-енергизирани. Заради това е възможно кафето да ви помогне и при лечение на главоболие. Не съм напълно сигурна, но мисля, че активизира мозъчните клетки и свивайки кръвоносните съдове в областта на мозъка, намаля напрежението там.

Кафето също така помага при ниско кръвно налягане отново заради ускореното циркулиране на кръвта в тялото ни. Прави ни по-продуктивни понеже сме по-тонизирани. Лично на мен ми помага и за стимулиране на метаболизма, а нека не забравяме също, че кафето действа антиоксидантно. Приемът му в разумни дози е благоприятен за сърцето, черния дроб и въобще за целия ни организъм. Има теории, според които кафето дори действа благоприятно в борбата за предпазване от диабет.

Google+ Comments