Кога настъпва старостта?

„Старост“ – тази дума звучи доста плашещо и за мъжкия и за женския пол. Според проучванията на британското министерство по труда и пенсиите, старостта настъпва на 59 години 2 месеца и 2 седмици. Съдейки по отговорите на анкетираните хора, това е средното възприятие за старостта.

Най-интересното в това проучване е, че мярката за старост варира, според възрастта на участниците. Участниците, които са били от 19 до 24 казват, че средната възраст настъпва на 32 години. Възрастните над 80 години споделят, че при тях е започнала на 52 години.

Забавното на остаряването е, че всички се чувстваме по-млади от истинската си възраст, защото духът никога не остарява. Независимо на колко сме, често казваме „Чувствам се на 18“ – именно, заради това.

Специалистите смятат, че ако общественото мнение за старостта се промени с положителна насока, продължителността на живота ще се увеличи.

Каквото и да кажа по темата, изводът е един. Трябва да сме благодарни за всеки един ден и да се чувстваме щастливи, че сме достигнали всяка една възраст.

Притесняваш ли се от възрастта си?

Google+ Comments