Има ли любов без страст?

Мислиш ли, че е възможно да имаш стабилна връзка, ако страстта не е толкова голяма?

„Нима някога някой е обичал своя любим не от първи поглед?“ Шекспир

Разбира се и двете неща са от изключително голямо значение. Страстта е огъня на желанието, който трябва да гори непрестанно, за да има време любовта да пламне. Научно доказано е, че благодарение на факта, че умът и тялото са устроени толкова сложно, най-щастливите двойки се ръководят от феромоните и възпитанието си.

Има ли разлика между влюбените и просто сексуално привлечените?

Ако сте преминали в графата на влюбените ще искате да опознавате непрестанно отсрещния, ще се интересувате от неговото минало, настояще и бъдеще. Ще се стараете да научите повече за неговата личност, интереси, мечти. Пеперудите в корема и разговорите до три часа през нощта са ясен знак, че не всичко е просто секс. Любовта е желание за опознаване, а страстта е вид наркотик. Човек може да е абсолютно сигурен, че се е влюбил, щом постави копнежите на другия, пред своите. Ако любовта е факт, а страстта ви ръководи, със сигурност сте на седмото небе. За да трае щастието ви дълго имам няколко съвета.

Щастието обича тишината.

Дръжте личните си отношения наистина лични. Не е нужно целият свят да разбира какво ви се случва и къде. Доверието се изгражда, когато и двамата споделят и пазят тази комуникация за себе си. Показността не играе добра роля в любовта.

Бъдете благодарни и изказвайте благодарността си. Учените от университета в Джорджия доказаха, че благодарността е най-лесния начин за измерване на щастието във връзките.

Google+ Comments