Учението “Пух”

“Колкото повече, толкова повече” – казва Мечо Пух в популярния роман на Алън Александър Милн. Книгата отдаван не се чете само от малки деца, а за някои дори се е превърнала в настолно четиво за оптимисти.

546Литературни критици определят историята не толкова като детската книга за приключенията на плюшеното мече на Кристъфър Робин, а по-скоро като “философското учение Пух”, което поставя на преден план идеята за лежерност, максимализъм и изобилства от мъдрости, от които може да почерпи опит най-вече един по-зрял и улегнал човек. Романът пренася посланията, свързани с преодоляване на различността между хората, търпение, приятелство, честност и саможертва. Детето, израсло с книгата ще остане с незабравим ярък спомен за прочетенето поради множеството интересни случки и колоритни герои. Възрастният, запознал се с нея ще съумее да преоцени виждането си за света и собственото отношение и реакции на заобикалящия го свят с всичко случващо се около него.

Учението Пух е за дребосъчковци, но и за пораснали деца, за родители, за хора с динамично ежедневие, за заклети реалисти и най-вече за черногледи песимисти. Тя разчупва светогледа и слага край на тесногръдието. Пречупена през призмата на професионалния поглед пък книгата ще покаже на всеки модерен работещ човек как би могъл да извлече поуки за себе си и бизнеса си.

Google+ Comments